Intrebari frecvente

Functionalitate extensie

Care e diferenta intre “Alternative” si “Similare”

La “Alternative” sunt prezentate preturile produsului la alte magazine. La “Similare” sunt prezentate produse asemanatoare celui curent - dar nu identice

De ce unele produse nu au alte magazine listate la “Alternative” sau au mai putine alternative?

Pricy ruleaza automat un program complex pentru determinarea produselor identice de la diverse magazine. Daca nu le poate determina cu mare acuratete, este de preferat sa oferim mai putine alternative decat sa oferim alternative gresite. De mare folos in cazul acesta poate fi tab-ul “Similare” pentru a descoperi produse asemanatoare celui curent.

La unele produse nu apar decat tab-urile de “Similare” si “Reduceri”. Care e cauza?

Daca lipsesc alternativele si istoricul pretului inseamna ca respectivul produs nu a fost procesat inca de Pricy. Produsul este inscris pe o lista de prioritate si va fi procesat cat mai repede posibil.

Care este utilitatea tab-ului “Reduceri”?

Aici sunt listate produsele cu cele mai mari reduceri de la magazinul curent.

Recomandari de cumparare

Ce sunt recomandarile de cumparare de la Pricy?

Pentru a usura decizia cumparatorului, Pricy foloseste statistici si ofera recomandari de cumparare. Recomandarile sunt bazate pe diferenta intre pretul curent si pretul mediu din ultimele 6 luni.

De ce un produs aflat la reducere are recomandarea de “Mai asteapta” si un altul, similar dar mai scump, are recomandarea de “Cumpara”?

In acest caz, produsul mai scump are pretul curent mai mic decat pretul mediu din ultimele 6 luni, ceea ce inseamna ca e un moment bun sa fie achizitionat. Produsul mai ieftin, desi aflat la reducere, a avut la un moment dat in trecut un pret si mai mic decat pretul curent, deci e de dorit sa se amane decizia de cumparare pana cand pretul revine cel putin la nivelul minim din trecut.

Financiar

Cum este finantat site-ul Pricy.ro?

Site-ul este sustinut financiar de catre fondatorii lui, din veniturile proprii si din afiliere.

Ce este afilierea?

In momentul in care un utilizator Pricy cumpara un produs (urmarind link-ul oferit de noi) de pe un magazin afiliat noua, magazinul ne plateste un mic comision.

Daca folositi afilierea, inseamna ca utilizatorii platesc mai mult pentru produse?

In nici un caz utilizatorul nu plateste mai mult pentru produsul cumparat. Comisionul nostru este platit exclusiv de magazin si nu implica nici un fel de costuri pentru utilizatorii nostri.

De ce folositi afilierea?

Pricy a crescut de la un mic programel pe calculatoarele noastre la un site cu mii de utilizatori si milioane de produse. Acest lucru inseamna si o crestere exponentiala a costurilor - servere cu putere tot mai mare de procesare si tot mai scumpe. Pentru ca Pricy a fost conceput sa ajute utilizatorii sa economiseasca bani, ar fi contra-productiv sa luam bani de la voi pentru a usura cheltuielile noastre. Astfel, afilierea ne ofera o sursa de venit fara a afecta in vreun fel utilizatorii.

Magazinele afiliate au parte de tratament preferential?

Nu, toate magazinele sunt egale pentru Pricy. Nu promovam si nici nu incurajam utilizatorul sa cumpere de la un magazin afiliat in defavoarea unui magazin care nu e afiliat. Nu ar fi o practica corecta. Magazinele sunt listate in ordinea crescatoare a pretului indiferent de statutul de afiliat.

Contributie utilizatori

Cum pot ajuta la dezvoltarea proiectului?

Multumim pentru interes! Exista mai multe moduri in care puteti ajuta la imbunatatirea lui Pricy. In primul rand, sfatuiti-va si prietenii sa foloseasca Pricy. Faptul ca avem tot mai multi utilizatori ne da imboldul de a continua si de a imbunatati acest proiect care ne mananca noptile si tot timpul liber. Puteti sa ne semnalati reducerile gasite de voi si noi le publicam pe pagina de “Reduceri live” pentru a fi vizibile tuturor utilizatorilor. Pentru aceasta, folositi butonul de “Raporteaza reducere” aflat in extensie in partea dreapta, jos. Daca gasiti orice fel de greseala, o puteti semnala folosind butonul “Raporteaza eroare” aflat in extensie in partea dreapta, jos. Ne puteti sugera magazine pe care sa le adaugam la indexul nostru. Trebuie spus ca avem anumite criterii pe care un magazin trebuie sa le indeplineasca pentru a fi acceptate - incercam sa ne ferim utilizatorii de siteuri care au potential de a insela cumparatorii. Si nu uitati sa lasati un review pentru extensie!